Medlemsinformation

Andrahandsuthyrning
Autogiro
Bastu
Bostadsrättstillägg
Bredband
Gym
Lägenhetsnummer
Nycklar
Renovering
Trädgården
Tvättstugebokning

Andrahandsuthyrning

Observera att du måste få godkänt av styrelsen om du vill hyra ut din lägenhet i andra hand. Du fyller i blanketten samt skriver under densamma och lägger den i föreningens brevlåda på Dalgårdsvägen 4.

Blankett för andrahandsuthyrning

Autogiro

Om du vill betala din månadsavgift via autogiro kontaktar du föreningens ekonomiska förvaltare MBF.

Bastu

På Kyrkogårdsvägen 49 finns en gemensam bastu. Enklast bokas bastutid genom samma app som du bokar tvättid. Det går också bra att boka tid på tavlan i bastun.

Din portnyckel fungerar till källaren i port 49, och koden till bastudörren får du i appen när du bokar.

I bastun finns trivselregler, information om hur aggregatet används och
städinformation.

Bostadsrättstillägg

Föreningen har tecknat en gemensam bostadsrättstilläggsförsäkring hos Trygg Hansa för samtliga medlemmar i Tröskverket.

Vi rekommenderar trots det att ni ser över vilka villkor som gäller för bostadsrättstillägg hos det försäkringsbolag där du har din hemförsäkring. Villkor och självrisk kan variera för olika skador hos olika försäkringsbolag. Det kan därför vara fördelaktigt att förutom föreningens bostadsrättstillägg också ha ett privat bostadsrättstillägg hos ditt försäkringsbolag.

Mer information om detta från vår försäkringsrådgivare Bolander & Co:

Bostadsrättstilläggets för- och nackdelar
Viktig information till dig som är bostadsrättshavare 2020

Brandskyddspolicy

Här hittar ni Tröskverkets brandskyddspolicy. Vänligen läs igenom och följ policyn, det är för allas vår trygghet.

Bredband

Bredband från Comhem ingår i månadsavgiften. Har du frågor kring ditt bredband (om du till exempel har problem med uppkopplingen) kontakta Comhem.

Gym

I källaren på Gamla Tyresövägen 306 finns ett gemensamt gym.  Läs igenom ordnings- och trivselreglerna (som även finns uppsatta i gymmet) innan du börjar ditt träningspass.

Lägenhetsnummer

Så här räknar du ut vilket lägenhetsnummer du måste uppge till Skatteverket enligt reglerna kring folkbokföring:

De två första siffrorna anger vilket våningsplan bostaden ligger på. Entréplanet sätts till 10. Våningsplan ovanför entréplanet numreras 11, 12 etc. De två sista siffrorna anger bostadens placering inom våningsplanet. När man kommer upp till ett våningsplan, till exempel 11, börjar numreringen med 1101 vid den bostad som ligger till vänster om trappan och fortsätter medsols.

Nycklar

Nyckelbeställningar

Renovering

Ska du renovera din lägenhet? Läs noga igenom riktlinjerna och följ anvisningarna.

Om riktlinjerna inte följs riskerar du att få göra om de delar som inte är korrekt gjorda. Dokumentet (riktlinjerna) ska dessutom undertecknas av lägenhetsinnehavaren och få ett godkännande av styrelsen innan ni påbörjar renoveringen.

Trädgården

Alla intresserade medlemmar är välkomna att gå med i trädgårdsgruppen som sköter om vår vackra gård. Kontakta trädgårdsgruppen via tradgard.troskverket@gmail.com om du vill vara med i gruppen eller har förslag på förbättringar. Vi har dessutom två städdagar om året då vi alla samlas på gården och hjälps åt med förberedelser för vår/sommar respektive höst/vinter.

Tvättstugebokning

Vi har två tvättstugor i fastigheten och dessa ligger i port 43 och 306. Båda bokas via bokatvattid.se, via appen boka tvättid eller via bokningstavlorna i tvättstugorna. Kontakta styrelsen om du har tappat din kod eller har andra frågor om bokningssystemet. Du når oss på troskverket@hotmail.com.

För allas trevnad ber vi dig att läsa igenom trivselreglerna (som även finns uppsatta i respektive tvättstuga).

Nyhetsbrev

För att få tillgång till våra nyhetsbrev måste du vara medlem i Tröskverket. Mejla oss på troskverket@brftroskverket.com så sätter vi upp dig på vår mejllista.